duminică, 11 ianuarie 2009

Poetul MIRON MANEGA

preluare însemnare de pe blogul Cronopedia din 25.06.2008



Salonul refuzaţilor - Jurnalul Naţional


Miron Manega (M.M.). Primul ziarist care a dezbrăcat femei pentru publicarea pozelor în cotidian. Primul ziarist care a scos o revistă de telenovele. Primul ziarist care a scos o revistă de cultură pentru mase, nu pentru elită! Primul ziarist care, printr-o revistă pentru liceeni, s-a zbătut pentru drepturile elevilor.

La aproape 52 de ani, lui Miron Manega i s-a pregătit un volum de poezii. Poezii care aşteaptă să le vină rândul la public de când poetul avea 16 ani. După o viaţă trăită de M.M. în straie de poet anonim, iată că Laurian Stănchescu (la rândul său poet şi secretar personal al ministrului Economiei şi Finanţelor - Varujan Vosganian) i-a dăruit ziaristului un destin. Destinul unui poet cu nume. Autorul nu a ştiut de apariţia propriei cărţi până ieri, când Laurian Stănchescu i-a adus-o la redacţie.

[...]

Laurian Stănchescu a făcut posibilă apariţia „Salonul Refuzaţilor” la Editura Junimea (Iaşi). Alegerea acestei edituri nu e deloc întîmplătoare. La „Junimea” a fost director Marele Poet Cezar Ivănescu, căruia Miron Manega i-a fost discipol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Evenimente...